Alles wat met “groen zakendoen” te maken heeft
 
Green Business

Voka & duurzaam ondernemen

Voka is een Vlaams netwerk waar ondernemingen lid van kunnen worden. De organisatie zorgt voor belangenbehartiging en kent vele verschillende netwerken. Je kunt hierbij denken aan Energie, Digitalisering, Internationaal ondernemen en ook aan Duurzaam ondernemen.

Voka Charter Duurzaam Ondernemen

In 2022 heeft Voka zo’n 330 ondernemingen begeleidt om duurzaamheid te verankeren in hun bedrijfsvoering. Hiervoor heeft Voka een speciaal certificaat voor gemaakt: het Voka Charter Duurzaam Ondernemen (vcdo). Onder deze naam kunnen de verschillende bedrijven zich op verschillende manieren bezighouden met duurzaamheid. Wil je hier meer over weten, dan is het zinvol om naar dit dossier te gaan.

Met behulp van een actieplan op maat, kun je kijken hoe duurzaamheid binnen jouw organisatie geïmplementeerd kan worden. Hierbij is het wezenlijk dat dit winstgevend moet zijn, zowel voor jouw bedrijf als voor mens & milieu. 

De 17 duurzame ontwikkelingsdoelen

Door met duurzaamheid bezig te zijn, laat je internationaal zien dat je meehelpt om de 17 duurzaamheidsdoelstellingen van de Verenigde Naties te helpen realiseren . De Sustainable Developments Goasls (SDG’s) zijn vastgelegd voor een periode van 2015 tot 2030. 

De doelen zijn een kompas voor vele ondernemingen om voor de toekomst te werken met een duurzaam bedrijfsbeleid. Het is prettig als je in dit traject ook daadwerkelijke ondersteuning krijgt als bedrijf. Heb je interesse, neem dat contact op met Helen Jacobs, de projectmanager van duurzaam ondernemen.